+40 744 216 080
lorant bucs logo-negru

Pénzügyi menedzsment

Mit jelent a pénzügyi menedzsment egy cég számára?

A menedzsment egy többdimenziós terület, amely tevékenységek és ágazatok széles skáláját fedi le. Közéjük tartozik a pénzügyi menedzsment is, amely a pénzügyi források szervezését képviseli a vállalati szinten összesített stratégiai célok elérése érdekében. Az ebbe a spektrumba tartozó egyéb tevékenységekhez hasonlóan a pénzügyi irányítás is szigorú tervezést, de az erőforrások megőrzését is magában foglalja a rugalmasság megteremtése érdekében. Ezen túlmenően a humán erőforrásba való befektetés és az összes kiadás fedezése alapvető tevékenység egy vállalkozásban.

A pénzügyi irányítás jól előkészített pénzügyi előrejelzéseken és szakértői elemzéseken alapuló koordinációt foglal magában. Dr. Bucs Lóránt pénzügyi menedzser mesterképzéssel tud Önnek ezen a tevékenységi területen a szükséges tanácsadást nyújtani, hogy a vezetői struktúrák maximálisan optimalizálhassák a stratégiai döntéseket.

Pénzügyi tanácsra van szüksége, és nem tudja, kihez forduljon? Dr. Bucs Lóránt az a szakember, akire cégének szüksége van!

Együtt dolgozunk az Ön céljaiért

A technológiai fejlődésnek köszönhetően a vállalatokon belüli pénzügyi osztályok ma hatékonyabban működnek, munkájukat speciális üzleti szoftverek optimalizálják. Még a mesterséges intelligencia is beleszól ebbe a területbe, mindezt azért, hogy vállalati szinten a legjobb döntéseket hozhassa. A humán tanácsadás azonban a pénzügyi menedzsment területén 3 fő tevékenységi pillérre irányul: koordináció és ellenőrzés, illetve pénzügyi végrehajtás.

A társaság stratégiai céljainak megvalósítása érdekében Dr. Bucs Lóránt szakember szorosan együttműködik a számviteli szektorral, hogy ezzel kapcsolatban releváns információs leltárt tudjon készíteni. A gazdasági részletek mélyreható ismerete, de bizonyos fejlemények előreláthatósága is átfogó tájékoztatást nyújt a vezetői területnek a vállalat aktuális helyzetéről.

Minden életstílusnak hatékonyan kell kezelnie a mikroszintű cselekvéseket, és olyan valóban fontos területekre kell befektetnie, amelyekben potenciál és fejlödés van. Dr. Bucs Lóránt tanulmányai és sokéves piaci tapasztalata révén a legjobb megoldásokat kínálja a vezetőknek az anyagi források optimalizálása érdekében.

Pénzügyi menedzsmentre van szüksége ahhoz, hogy döntéseit irányítsa

A pénzügyi menedzsment olyan tevékenységek összessége, amelyek tudást és a rendelkezésre álló erőforrások hatékony kezelését egyaránt magukban foglalják. Erőforrások alatt nem csak a pénzbeli elemeket értjük, hanem a különböző típusú eszközöket, kapacitásokat és finanszírozási képességeket, a végzett tevékenységek jövedelmezőségének számítását. Mindennek a meghatározott célokhoz kell igazodnia, és mindenekelőtt a profit maximalizálásához.

Mi a pénzügyi tanácsadó szerepe?

A pénzügyi tanácsadó integrált elemzést végez az erőforrás-gazdálkodásról, hogy teljes képet lásson a vállalatról gazdasági szempontból. És egy sor mérőszámot vizsgálnak, a teljesítményt rögzítőtől az eszközök és a kötelezettségek arányáig.

Lépések a pénzügyi menedzsmentben

1. A pénzügyi helyzet kimerítő elemzése

A pénzügyi tanácsadónak nem csak a gazdasági területről származó információkat kell kezelnie, hanem folyamatosan naprakésznek kell lennie a terület új szabályozásaival. Ezért annak érdekében, hogy a vállalkozás pénzügyi egyensúlyát fel lehessen állítani, saját elemzéseket kell végezniük az ügyfél finanszírozási képességére, kockázatokkal szembeni ellenálló képességére és a rugalmas tervek megvalósítására vonatkozóan.

2. Elemzési következtetések és pénzügyi stratégia

A vállalat által bemutatott gazdasági helyzet megállapítása után a pénzügyi tanácsadó feladata, hogy saját szakértelmével és implicit, megbízható, hosszú távú fejlesztési tervekkel álljon elő.

3. Megvalósítás és irányítás

A stratégia megvalósítása a vállalat tulajdonában lévő összes erőforrás kezelésével jár, a cash-flow-tól, a befektetésektől és a tőkétől az eszközökig és a kapcsolódó kockázatokig.

Miért válassza Dr. Bucs Lórántot a pénzügyi menedzsment területére

Minden vállalkozásnak szüksége van szaktanácsadásra bizonyos területeken. A belsőleg megállapított sebezhetőségektől és kockázatoktól függően általában szakemberekhez fordulnak a holtpontról való áttörés érdekében.

Tanulmány

A szaktanulmányok rendkívül fontosak a szakember tudásának megalapozásában, ezért Dr. Bucs Lóránt releváns szereplő a vállalat fejlődési potenciáljának megalapozásában.

Felmérés

Dr. Bucs Lóránt a szakirányú tanulmányoktól (alapképzés, mesterképzés és doktori képzés) a tapasztalati elemig (korábbi cégigazgató) kiindulva a megfelelő személy a fejlődni vágyó vagy a válságot leküzdeni vágyó cégek számára.

Szolgáltatások minősége

Dr. Bucs Lóránt integrált menedzsment szolgáltatásokat nyújt a pénzügyi területen, amelyhez hozzáadódik a marketing, de az ipari menedzsment is. Mindez jelentős pozitív hatással lehet azokra a cégekre, amelyekkel együtt dolgozott, amit az eddigi számos ügyfél is igazol.

Hatékonyság

Gyors megoldások bevezetése egy vállalati válság idején megmentheti az entitást.

több éves tapasztalatot

elégedett ügyfelek portfóliója

szakvélemény

fejlődést elősegítő munkakörnyezet

Forduljon hozzánk bizalommal!

Egy vállalat sikere azon múlik hogy jól gazdálkodjon minden tevékenységi területen. Dr. Bucs Lóránt segítségével legyőzheti a közelgő kríziselemeket és újra kalibrálhatja képességeit!
Call Now Button