Domeniul educațional
Sistemul universitar de învățământ din România pune la dispoziția studenților o paletă largă de specializări care să vină în completarea studiilor deja realizate sau, pentru cei care doresc să se reprofileze, să-și redescopere calitățile. Fie că vorbim despre domenii mai tehnice sau mai teoretice, este foarte important ca în aceste medii să regăsim un corp profesoral specializat, pliat pe nevoile empirice ale studenților de a se integra pe piața muncii. Acest deziderat educațional poate fi transpus în realitate prin intermediul operaționalizării unor valori precum: competența, meritocrația, performanța academică.
Dr. Bucs Lóránt este profesor asociat în cadrul Facultății de Alimentație și Turism, Universitatea din Brașov. El vine în întâmpinarea studenților cu vaste cunoștințe teoretice și practice care îi vor ajuta pe aceștia să deprindă calitățile și tehnica unui bun manager financiar. Plecând de la teoriile moderne ale managementului (noul management public) și până la operarea cu instrumente financiare precise, studenții vor putea înțelege, asimila și practica varii cunoștințe în domeniul economic. Pentru Dr. Bucs Lóránt experiența pe piață dar și studiile aprofundate (până la nivel de doctorat) sunt elemente primordiale pentru transmiterea de cunoștințe în mediul formal instituționalizat.
Nu știi ce să alegi pentru studiile tale?
Importanța calității actului educațional
Managementul economic și financiar este o ramură a economiei care se ocupă cu maximizarea utilizării resurselor în cadrul instituțiilor publice și private. Cu ajutorul unor instrumente specifice de analiză și diagnoză, sectorul de management economic oferă zonei de leadership (decizionale) o evaluare constantă a resurselor (indiferent de tipul acestora), fundamentând și modelând decizii la nivel organizațional.
Fie că vorbim despre întreprinderi, companii sau chiar instituții publice, sectorul de management financiar este prezent peste tot și necesită operaționalizat de către o resursă umană specializată în domeniu.
Cu ajutorul studiilor de specialitate absolvite de la licență și până la doctorat, Dr. Bucs Lóránt și-a asumat calitatea de profesor asociat din dragoste pentru studenți și evoluția acestora. Un mare susținător al dezvoltării sistemului românesc universitar de învățământ, Dr. Bucs Lóránt și-a propus să împărtășească expertiza, experiența și cunoștințele sale cu învățăceii, cu cei care doresc să transforme managementul financiar într-o oportunitate de carieră.
Ce elemente vei învăța în cadrul unui curs de management financiar?
De la instrumente manageriale tradiționale și până la softuri moderne de contabilizare a cifrelor de afaceri, profit și investiții și până la înțelegerea economiei circulare, acestea sunt doar câteva elemente care pot descrie interacțiunile teoretice din cadrul cursurilor. La îndemâna studenților se află atât experiența lui Dr. Bucs Lóránt cât și vasta literatură de specialitate care inovează în permanență aria de management economic. Cercetările, tehnologiile specializate din domeniul economic dar și aplicabilitatea acestora sunt piese inovative pentru cursurile de management economic.
Aplicabilitatea cunoștințelor în managementul financiar?
Statutul de profesor se află într-o continuă metamorfozare în societatea contemporană. Dacă până acum relaționările dintre studenți cu profesorul erau printre cele mai rigide, astăzi deschiderea, empatia și dorința ambivalentă de evoluție descriu aceste interacțiuni. Cu ajutorul Dr. Bucs Lóránt studenții își vor putea însuși o serie de cunoștințe multidisciplinare și implicit, vor regăsi aplicabilitatea empirică în situații concrete:
- Management economic în sectorul public și privat
- Teorii ale managementului și diferența manager vs. Leader
- Resursa umană în managementul economic
- Instrumente de analiză și fundamentare a deciziilor
Ce este managementul economic?
1. Planificare
Managementul economic înglobează partea contabilă, de ținere a evidențelor, zona financiară dar și modul de structurare a resursei umane. Pentru a fi un bun manager (ceea ce în studiile de specialitate echivalează cu un bun organizator), oamenii trebuie să își însușească atât caracteristici tehnice cât și comportamentale. Un manager are rolul de a planifica, de a împărți sarcini de lucru dar și de a se implica în proiecte pentru un bun rezultat al acestora.
2. Evaluare proiect/personal
Împărțirea sarcinilor de lucru necesită o monitorizare atentă, o armonizare a resursei umane și mai ales, o evaluare finală care să corespundă cu obiectivele strategice propuse la nivel de organizație.
3. Identificarea celor mai bune alternative în materie de soluții
Procesele și procedurile manageriale, instrumentele folosite sunt adevărate pârghii decizionale. Ele trebuie să reflecte sintetic realitate și statusul firmei pe piață pentru a maximiza cele mai bune decizii la nivelul structurii de conducere.
O materie adaptată nevoilor studenților
Dr. Bucs Lóránt își adaptează în permanență materia la noile evoluții din literatura de specialitate pentru a putea oferi studenților cele mai bune cunoștințe de natură teoretică. Feedback-ul venit din partea acestora alături de indicațiile programelor școlare sunt elemente primordiale pentru adaptarea continuă a conținuturilor predate.
O înțelegere exhaustivă
Modul de predare și axarea pe situații clare pentru exemplificare transformă materia management economic într-una cu un nivel ridicat de aplicabilitate.
Experiența
Experiența pe piața muncii a profesorului îl ancorează pe acesta în realitățile economice și sociale. Astfel, studenții au oportunitatea de a asimila cunoștințe practice pentru viitoarea carieră.
Studiile
Studiile de masterat și doctorat îl acreditează pe Dr. Bucs Lóránt în calitatea de profesor asociat, acesta prestându-și vocația cu un nivel ridicat de entuziasm și pregătire.
Deschiderea
Pentru acei studenți cu adevărat interesați de managementul economic, coordonarea cercetărilor în materie de către Dr. Bucs Lóránt poate deveni pasul esențial înspre lumea cercetării.